Ražotājiem

Kliju maize franču gaumē

Sastāvdaļas:

  • 315 g ūdens

  • 25 g presētā rauga
  • 25 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
  • 30 g margarīna gatavojot cepeškrāsnī / 13 g margarīna gatavojot maizes mašīnā
  • 6 g sāls
  • 50 g kviešu kliju
  • 470 g kviešu miltu
  • 1 ola pārsmērēšanai (gatavojot cepeškrāsnī)

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gatavošana cepeškrāsnī Siltā ūdenī izšķīda raugu, sāli un sīrupu, iemaisa klijas. Atstāj mīklu uz 15 min, tad pievieno kviešu miltus un mīkstas konsistences margarīnu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj raudzēties siltā vietā apmēram 1 stundu. Mīklu vēlreiz kārtīgi samīca. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, tad to novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 175°C uzkarsētā krāsnī. Cep apmēram 25 minūtes. Cep, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti. Gatavošana maizes mašīnā Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750 g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.