Ražotājiem

Vienkāršā maize

Sastāvdaļas:

  • 200 g ūdens

  • 20 g presētā rauga
  • 100 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
  • 8 g sāls
  • 30 g margarīna gatavojot cepeškrāsnī / 10 g margarīna gatavojot maizes mašīnā
  • 1 g sasmalcinātu fenheļa sēklu
  • 200 g kviešu miltu
  • 200 g rudzu miltu
  • 1 ola pārsmērēšanai (gatavojot cepeškrāsnī)

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gatavošana cepeškrāsnī Siltā ūdenī izšķīdina tumšo sīrupu un raugu un atstāj uz 15 minūtēm. Tad pievieno sāli, fenheļa sēklas, kviešu miltus, rudzu miltus un mīkstas konsistences margarīnu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram pusotru stundu. Mīklu vēlreiz kārtīgi samīca. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, tad novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 180°C uzkarsētā krāsnī. Cep apmēram 30 minūtes, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti. Gatavošana maizes mašīnā Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750 g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.


Receptes autors:

Dansukker