Ražotājiem

Grieķu maize ar rozmarīnu

Sastāvdaļas:

  • 250 g ūdens

  • 25 g presētā rauga
  • 6 g sāls
  • 30 g olīveļļas gatavojot cepeškrāsnī / 6 g olīveļļas gatavojot maizes mašīnā
  • 88 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
  • 35 g rozīņu (pirms tam tās noskalo un iemērc nelielā siltā ūdens daudzumā)
  • 1 g rozmarīna
  • 1 g koriandra
  • 375 g kviešu miltu
  • 75 g rudzu miltu
  • 1 ola pārsmērēšanai (gatavojot cepeškrāsnī)

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gatavošana cepeškrāsnī Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli, sīrupu, un iemaisa smalki saberztu rozmarīnu un koriandru. Tad pievieno kviešu miltus, rudzu miltus un olīveļļu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj raudzēties siltā vietā apmēram stundu. Pēc tam mīklu vēlreiz kārtīgi samīca, beigās iemīca uzbriedinātās rozīnes. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram 1 stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 175°C uzkarsētā krāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti. Gatavošana maizes mašīnā Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.


Receptes autors:

Dansukker