Ražotājiem

Rudzu maize

Sastāvdaļas:

  • 250 g ūdens

  • 20 g presētā rauga
  • 50 g sausā piena (3% tauku)
  • 75 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa (var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu)
  • 25 g margarīna
  • 5 g sāls
  • 325 g kviešu miltu
  • 125 g rudzu miltu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gatavošana cepeškrāsnī: Siltā ūdenī izšķīdina tumšo sīrupu, raugu un sauso pienu, atstāj uz 15 minūtēm. Tad pievieno sāli, kviešu miltus, rudzu miltus un mīkstas konsistences margarīnu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt siltā vietā apmēram 1 stundu. Mīklu vēlreiz kārtīgi samīca. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram 1 stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek 175°C uzkarsētā krāsnī. Cep apmēram 40 minūtes, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti.



Gatavošana maizes mašīnā: Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750 g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.


Receptes autors:

Dansukker