Ražotājiem

Stirnas gaļas lodītes

8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 800 g stirnas maltās gaļas

  • 3 šķēles prošuto šķiņķa (jeb auksti vītinātas gaļas)
  • 400 g liellopa maltās gaļas
  • 100 ml ūdens
  • 100 ml olīveļļas
  • 1,5 ēd. kar. Dansukker Tumšā Muscovado cukura
  • 30 g Dansukker Niedru sīrupa
  • 10 kadiķogas
  • 1 sauja pētersīļu lapu
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 50 g plūmju mērces (Āzijas)
  • Naža gals Kajēnas piparu
  • Sāls, piecu piparu maisījums
  • Kāpostiem 1 kg sarkano kāpostu
  • 200 g &Scaron
  • alotes sīpolu
  • 200 g ābolu
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 150 g sviesta
  • 150 g dzērveņu ievārījuma
  • 200 ml svaigas apelsīnu sulas
  • 200 ml vistas buljona
  • 1 tējk. Dansukker kanēļa cukura
  • 1 tējk. Dansukker Farīna cukura
  • 100 ml Dansukker Niedru sīrupa
  • Sāls, piecu piparu maisījums

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Gaļas lodīšu pagatavošana Stirnas un liellopa malto gaļu samīca, pievieno sakapātu prošuto šķiņķi. Masai pievieno ūdeni, sakapātus zaļumus, garšvielas un pārējās sastāvdaļas. No masas veido gaļas lodītes – aptuveni 25 gramu gaļas katrai lodītei. Lodītes apcep uz pannas 2 minūtes – tā, lai vidus būtu rozā. Kāpostu pagatavošana Kāpostus, sīpolus un ābolus sagriež 5 cm garos salmiņos. Katlā izkausē sviestu un liek sutināties sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sakapātu ķiploku, ābolus un kāpostu, un visu sutina uz vidējas uguns 20 minūtes. Pievieno Farīna cukuru, kanēļa cukuru, Niedru sīrupu, apmaisa un sautē 5 minūtes. Pievieno apelsīna sulu, vistas buljonu, ievārījumu, sāli un piparu maisījumu, un sautē vēl 1 stundu.


Receptes autors:

Dansukker