Ražotājiem

Piparmētru-šokolādes konfektes

Sastāvdaļas:

  • 450 g Dansukker pūdercukura

  • 120-135 ml saldā kondensētā piena
  • daži pilieni piparmētru esences
  • daži pilieni zaļās pārtikas krāsvielas
  • 150 g tumšās šokolādes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Lielā bļodā ieber pūdercukuru, pievieno 120 ml kondensētā piena un kārtīgi izmaisa. Ja masa par sausu, var pievienot vēl mazliet kondensētā piena. Masai jābūt stingrai, elastīgai. Pievieno arī piparmētru esenci, zaļo krāsvielu un kārtīgi samīca. Galdu nedaudz iepūderē ar pūdercukuru. Piparmētru cukura masu izrullē apmēram 0,5 cm biezumā. Ar nelielu cepumu formiņu izspiež vēlamās formas konfektes - aplīšus, sirsniņas un citas. Konfektes izklāj uz cepampapīra un atstāj uz stundu apžūt. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Ar karotīti pārlej konfektēm un ļauj šokolādei sacietēt.


Receptes autors:

Agnese Vīdnere, "Canamelle"