Ražotājiem

Pina Colada siera kūka

Sastāvdaļas:

  • Pamatnei:, 200 g šokolādes cepumu (piemēram, Selga)

  • 30 g kokosa skaidiņu
  • 125 g sviesta (ļoti mīksta, bet nekausēta)
  • 1 citrona miziņa
  • Krēmam:
  • 3 tējkarotes pulverveida želatīna
  • 3 ēdamkarotes ūdens
  • 700 g Filadelfijas siera (vai kāda cita krēmsiera)
  • 50 g Dansukker pūdercukura
  • 1 citrona miziņa
  • 90 ml ananāsa sulas
  • 2 ēdamkarotes gaišā ruma (piemēram, Malibu)
  • 250 ml saldā krējuma
  • Dekoram:
  • 125 g sagriezta ananāsa (ja izmanto konservētu, tad kārtīgi nosusina)
  • 30 g kokosa skaidiņu
  • kas nedaudz apgrauzdētas uz sausas pannas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pamatnes gatavošana: Visas sastāvdaļas samīca vijīgā masā. Vienmērīgi izklāj tortes formas (25 cm) pamatnē un ļauj atvēsināties ledusskapī vismaz 30 minūtes.



Krēma gatavošana: Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, tad uzmanīgi, nepārkarsējot, izkausē karstā ūdens peldē. Krēmsieru saputo ar cukuru un sarīvētu citrona miziņu. Iemaisa ananāsu sulu, rumu un želatīnu, uz dažām sekundēm vēlreiz uzputojot. Atsevišķi saputo arī saldo krējumu.



Abas masas samaisa, izkārto uz sasaldētās cepumu pamatnes un atstāj ledusskapī vismaz uz 6 stundām. Rotā ar ananāsa gabaliņiem un kokosa skaidiņām.


Receptes autors:

Agnese Vīdnere, "Canamelle"