Ražotājiem

Šokolādes fondants

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta

  • 150 g augstas kvalitātes tumšās šokolādes
  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 40 g Dansukker Ekoloģiskā cukurniedru cukura
  • 1 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
  • 2 ēdamkar. miltu
  • 1/2 tējkar. malta ingvera
  • Sviests un baltais cukurs formiņu sagatavošanai
  • Brūklenes vai citas ogas dekorēšanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sviestu uz pannas izkausē. Šokolādi sadrupina gabaliņos un liek sviestā izkust. Olas un dzeltenumus uzputo. Pievieno pārējās sausās sastāvdaļas un iemaisa visu sviesta-šokolādes maisījumā. Turpina maisīt, līdz masa kļūst viendabīga. Fondanta formiņas ieziež ar taukvielu, izkaisa ar cukuru un piepilda ar mīklas maisījumu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200°C temperatūrai un fondanta formiņas izkārto krāsns vidū. Cep 6-8 minūtes. Kūciņu vidum ir jābūt mīkstam un krēmīgam. Pasniedz karstu kopā ar ogām un saldējuma bumbiņu vai putukrējuma torni.


Receptes autors:

Ēriks Dreibants, "3 pavāru restorāns"