Ražotājiem

Melleņu kūciņas uz kociņiem

10 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta vai margarīna

  • 150 g miltu
  • 20 g Dansukker pūdercukura
  • 30 ml ūdens
  • Pildījumam:
  • 100 g melleņu
  • 25 ml smalki sakapātu piparmētru
  • 40 g Dansukker Ekoloģiskā cukurniedru cukura
  • Glazūrai:
  • 1 olas baltums
  • 80 g Dansukker Ekoloģiskā cukurniedru cukura
  • 25 g sasmalcinātu riekstu (ja vēlas)
  • Koka kociņi (cukurgailīšu)


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīklas sastāvdaļas samīca kopā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Bļodā samaisa mellenes, piparmētras un cukurniedru cukuru. Mīklu izrullē uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Ar veidnes vai glāzes palīdzību izspiež 20 ripas ar diametru 8-10 cm. Ar karoti uzliek virsū pusei no ripām melleņu pildījuma masu. Ar otu apsmērē ripu malas ar olu baltumu. Uzliek virsū otru pusi ripu. Ar dakšiņas palīdzību saspiež kopā ripu maliņas. Pārsmērē pāri olu baltumu un apkaisa ar cukurniedru cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Tad izņem no krāsns un nevilcinoties iespiež katrā kūciņā koka kociņu. Ļauj atdzist. Pasniedz, kad vismaz nedaudz atdzisušas. Ja vēlas, var pasniegt ar vaniļas krēmu, kurā var iemērkt kūciņas.


Receptes autors:

Dansukker