Ražotājiem

Karamelizētas mandeles

Sastāvdaļas:

  • 500 g mandeļu

  • 270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
  • 120 g ūdens
  • 50 g sviesta
  • 10 g malta kanēļa
  • 1 g krustnagliņu
  • 4 g melno piparu
  • 4 g koriandra
  • 1 g smaržīgo piparu
  • 2 g ingvera pulvera
  • 3 g Dansukker vaniļas cukura
  • 2 anīsa zvaigznītes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Riekstus uz pannas apgrauzdē un noliek atdzist. Garšvielas samaļ dzirnaviņās. Atdzisušus riekstiņus pārkaisa ar svaigi maltām garšvielām. Katlā liek cukuru kopā ar ūdeni uzvāra. Verdošam pievieno sviestu. Kad tas izkusis, pievieno mandeles. Turpina karsēt 2 minūtes, nepārtraukti maisot un neļaujot riekstiem salipt vienā pikā. Gatavus riekstiņus izber uz plāts un atdzesē.


Receptes autors:

Jānis Kairis, kafejnīca "Kairi"