Ražotājiem

Bezē cepumi ar kafijas krēma pildījumu

500 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Beze:

  • 100 g olas baltuma
  • 200 g Dansukker pūdercukura
  • 4 g Dansukker Vaniļas cukura
  • 2 g sāls
  • 4 g citronu sulas
  • 10 g kakao
  • Pildījumam:
  • 125 g sviesta
  • 40 g espresso kafijas
  • 250 g tumšās šokolādes (70 %)
  • 25 g Rīgas melnā balzāma


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Beze: Olas baltumu ar sāli puto, lēnām, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Masu turpina putot, līdz olas baltums kļuvis stingrs. Putošanas beigās pievieno citrona sulu. Masu sadala divās vienlīdzīgās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa. Caur konditorejas maisiņu uz plāts spiež mazas podziņas. Cepumus kaltē krāsnī 60 minūtes 100°C temperatūrā.



Pildījums: Sviestu saputo, pievieno balzāmu un espresso kafiju. Tumšo šokolādi izkausē un lēni ieputo sviestā. Pildījumu caur konditorejas maisiņu spiež uz vienas krāsas gatavajiem cepumiņiem, virsū liekot otras krāsas cepumiņus.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"