Ražotājiem

Plūmju pīrāgs

14 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Mīklai/pamatnei:

  • 150 g sviesta
  • 80 g Dansukker Demerara cukura
  • 225 g kviešu miltu
  • 3 g cepamā pulvera
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 500 g tumšo plūmju (bez kauliņiem)
  • 100 g plūmju sulas
  • 60 g mannas putraimu
  • 150 g Dansukker Farīna cukura
  • Drumstalām:
  • 100 g sviesta
  • 100 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 120 g kviešu miltu
  • 35 g mandeļu skaidiņu
  • Kanēļa krēmam:
  • 150 g saldā krējuma
  • 40 g Dansukker Kanēļcukura
  • 4 g Dansukker Vaniļas cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mīklas pagatavošana: Cukuru ar sviestu un olu sajauc viendabīgā masā. Pievieno miltus un samīca mīklā. Mīklu izveltnē cepamformā, cep cepeškrāsnī 12 minūtes 180°C temperatūrā.



Pildījuma pagatavošana: Tumšās plūmes notīra, izņem kauliņus, sagriež gabalos un kopā ar sulu savāra biezenī. Pievieno cukuru un mannas maisījumu un turpina vārīt vēl 2 minūtes.



Drumstalu pagatavošana: Sviestu, cukuru, miltus un mandeļu skaidiņas samaisa kopā. Saberž līdz drumstalu konsistencei.



Krēma pagatavošana: Saldo krējumu, kanēļcukuru un vaniļas cukuru saputo līdz stingrai krēma konsistencei. Pildījumu izlej uz izceptās mīklas, pārkaisa ar drumstalām un cep cepeškrāsnī 15 minūtes 190°C temperatūrā. Pasniedz ar kanēļa krēmu.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"