Ražotājiem

Cidoniju sambuks ar aveņu mērci

1 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 10 cidonijas

  • 4 ēdamk. Dansukker Tumšā sīrupa
  • 3 olu baltumi
  • 300 g svaigu aveņu (var izmantot arī saldētas)
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 100 ml šampanieša

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cidonijas nomazgā, pārgriež četrās daļās, iztīra sēklas un cieto serdi, sagriež smalkos kubiņos un liek katlā. Pievieno Tumšo sīrupu, 2 ēdamkarotes ūdens un vāra aptuveni 7 minūtes. Sīrupu atdzesē, pievieno olas baltumu, uzputo stingrās putās un nekavējoties pasniedz. Mērces pagatavošana Avenes liek bļodā, pārkaisa ar cukuru un kārtīgi samīca, pievieno šampanieti, pasniedz kopā ar cidoniju sambuku.


Receptes autors:

Raimonds Zommers, „Entresol”