Ražotājiem

Ķirbju kēkss ar dzērveņu sukādēm un karameļu glazūru

Sastāvdaļas:

  • MĪKLAI:

  • 260 g Dansukker Tumšā Muscavado cukura
  • 75 g olīveļļas
  • 340 g ķirbju biezeņa
  • 220 g kviešu miltu
  • 3 olas
  • 2 g cepamā pulvera
  • 2 g sodas
  • 4 g kanēļa
  • 3 g sāls
  • 200 g dzērveņu sukādes
  • KARAMEĻU GLAZŪRAI
  • 75 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 75 g Dansukker Demerara niedru cukura
  • 200 g saldā krējuma
  • 30 g Melnā balzama
  • 150 g sviesta

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

PAGATAVOŠANA: Sakarsē krāsni līdz 180 °C. Olas saputo kopā ar Dansukker Tumšo Muscovado cukuru. Ķirbju biezeni sajauc ar olīveļļu, kanēli, sāli un iemaisa saputoto olu masā. Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri, iemaisa sagatavotajā ķirbju masā. Beigās pievieno dzērveņu sukādes. Masu liek ietaukotā formā (aptuveni 24 cm diametrā), cep 180 °C 20 līdz 25 minūtes.



GLAZŪRAS PAGATAVOŠANA: Cukurbiešu un Demerara cukurniedru cukurus karamelizē kopā ar sviestu, līdz cukurs izkusis. Pievieno melno balzamu un aizdedzina. Kad liesma apdzisusi, mērcei pievieno saldo krējumu un uzvāra. Gatavu karstu kēksu pārsmērē ar karameļu mērci.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"