Ražotājiem

Vistas un gaileņu "Quiche lorraine" ar smilšērkšķu mērci

Sastāvdaļas:

  • MĪKLAI

  • 50 g Dor blue zilā siera
  • 50 g puscieta siera
  • 100 g sviesta
  • 100 g kviešu miltu
  • PILDĪJUMAM
  • 200 g vārītas vistas gaļas
  • 100 g spinātu (svaigu)
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1&frasl
  • 2 sīpola
  • 50 g gaileņu,
  • 50 g Dansukker Tumšā sīrupa
  • &Scaron
  • ķipsniņa Dansukker Demerara cukura
  • sāls un pipari
  • sviests cepšanai
  • eļļa cepšanai
  • 5 olas
  • 500 g saldā krējuma
  • MĒRCEI
  • 300 g vistas buljona
  • 20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 80 g smiltsērkšķu sulas
  • zariņš timiāna
  • melnie pipari
  • 100 g sviesta
  • sāls


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

MĪKLAS PAGATAVOŠANA: Sierus sarīvē un sajauc viendabīgā masā kopā ar sviestu. Pievieno miltus un iemaisa viendabīgu mīklu. Mīklu vēsumā atpūtina 30 minūtes. Tad to izveltnē un ieklāj sagatavotajā formā un sadursta ar dakšiņu, lai cepot neveidotos gaisa kabatiņas. Cep cepeškrāsnī 13 minūtes 180 °C.



„QUICHE LORRAINE” PAGATAVOŠANA: Uz sakarsētas pannas eļļā liek vārītu, saplucinātu vistas gaļu, pievieno Tumšo sīrupu un ātri uz lielas liesmas karamelizē. Ķiplokus apcep sviestā, pievieno spinātu lapas un cep, līdz spināti sarukuši un kļuvuši mīksti. Gailenes uz pannas sacep sviestā, pievieno sīpolus un citas garšvielas. Olas samaisa ar saldo krējumu, pievieno sāli, piparus, šķipsniņu Demerara niedru cukuru. Uz izceptās mīklas kārto spinātus, tad gailenes, tad karamelizēto vistas gaļu. Visam pāri pārlej olas un saldā krējuma maisījumu. Tad to izveltnē un ieklāj sagatavotajā fromā (aptuveni 20 cm diametrā) un cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 20 līdz 25 minūtes.



MĒRCES PAGATAVOŠANA: Vistas buljonu novāra uz pusi no sākotnējā apjoma. Pievieno Dzidro sīrupu, smiltsērkšķu sulu un garšvielas. Vēl mazliet pavāra un iebiezina ar sviestu.


Receptes autors:

Jānis Kairis, kafejnīca "Kairi"