Ražotājiem

Kokosriekstu un baltās šokolādes panna cotta ar ceptu ananāsu mērci

Sastāvdaļas:

  • 150 ml kokosriekstu piena

  • 350 ml saldā krējuma
  • 130 g Dansukker želejas cukura Multi
  • 100 g baltās šokolādes
  • MĒRCEI:
  • 1 vidējs ananāss
  • 6 ēd.kar. Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • 1 laima sula
  • 2 ēd.kar. sakapātu piparmētru


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Šokolādi izkausē saldajā krējumā uz lēnas uguns, intensīvi maisot. Kad šokolāde izkususi, pievieno želejas cukuru Multi un uzvāra. Karstu lej trauciņos un atstāj uz 15 minūtēm, lai sastingst. ; MĒRCES PAGATAVOŠANA: Ananasam nogriež kātu, ietin folijā un liek cepties cepeškrāsnī 200 °C. Cep, līdz mīksts. Izņem, atdzesē un notīra. Mīkstumu sablenderē un izberž caur sietu. Pievieno Zeltaino sīrupu, vaniļas cukuru, laima sulu un sakapātas piparmētras. Pasniedz zupas šķīvī ar Panna Cotta desertu.


Receptes autors:

Lauris Aleksejevs, restorāns „36.līnija”