Ražotājiem

Šokolādes olbaltuma kūka ar aveņu krēmu

12 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Beze pamatnei:

  • 1,5 kg vai 12 gabaliņi (22cm Ø
  • )
  • 150 g olas baltuma
  • 300 g Dansukker pūdercukura
  • 1 g sāls
  • 50 g kviešu miltu
  • 100 g tumšās šokolādes (60%)
  • 200 g lazdu riekstu
  •  
  • Krēms nr.1:
  • 120 g tumšās šokolādes (60%)
  • 120 g saldā krējuma (35%)
  • 20 g Melnā balzāma
  •  
  • Krēms nr.2:
  • 200 g saldā krējuma
  • 200 g saldētu aveņu (izberztas caur sietiņu bez kauliņiem)
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 18 g želatīna
  • 200 g saldā krējuma putošanai
  • 30 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 2 g Dansukker vaniļas cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Olas baltumu saputo ar sāli. Nepārtraucot putošanu, pa mazām porcijām pievieno pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs ieputots, masu turpina putot, līdz tā pieaugusi apjomā un kļuvusi stingra. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Lazdu riekstus apgrauzdē, sasmalcina un samaisa ar miltiem. Kad baltums uzputojies, tajā iemaisa miltus un lēni iecilā kausēto šokolādi. Gatavu masu sadala trīs vienādās daļās, liek uz cepamā papīra, izveidojot apaļu formu. Cep cepeškrāsnī vienu stundu 100°C temperatūrā. Pagatavošana: Krēms nr. 1 Uzkarsē saldo krējumu, nedaudz atdzesē, pievieno melno balzāmu. Kad vēl padzisis, pievieno izkausētu šokolādi. Krēms nr. 2 Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Saldo krējumu uzvāra kopā ar cukuru. Atdzesē, iemaisa aveņu masu un pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu. Masu novieto vēsumā, lai sāk stingt. Saputo arī otru daļu saldā krējuma kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. Kad aveņu krēma masa sākusi stingt, to iecilā saputotajā saldajā krējumā. Uz izceptas olbaltuma ripas uzsmērē plānu kārtiņu šokolādes krēma, tad virsū liek aveņu krēmu. Atkārto, veidojot kūku trīs kārtās. Virspusi pārklāj tikai ar aveņu krēmu. Dekorē ar svaigām ogām.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"