Ražotājiem

Piparmētru pasha ar šokolādes gabaliņiem

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 250 g biezpiena (9%)

  • 50 g skābā krējuma
  • 150 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
  • 150 g saldā krējuma (35%)
  • 10 g želatīna
  • 40 g svaigu piparmētru lapiņu
  • 60 g tumšās šokolādes (70%)
  • 1 citrona miziņa un sula
  • 3 g Dansukker Vaniļas cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest. Biezpienu izberž caur sietu. Blenderī sablendē piparmētras, skābo krējumu un cukuru. Pievieno biezpienu, citronu sulu, miziņu un turpina blendēt, līdz masa kļuvusi viendabīga un skaisti zaļā krāsā. Gatavo masu liek traukā un pievieno izkausētu uzbriedināto želatīnu. Atsevišķi sakuļ saldo krējumu ar vaniļas cukuru un iecilā sagatavotajā biezpiena masā. Sietiņā vai caurdurī ieklāj marli un ieliek biezpiena masu. Trauku novieto vēsumā, vismaz uz 4 stundām. Sastigušu aiz marles izņem no formas, dekorē un pasniedz.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"