Ražotājiem

Trauslās smilšu mīklas cepumi

Sastāvdaļas:

  • Mīklai:

  • 200 g sviesta
  • 40 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
  • 60 g pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 300 g kviešu miltu
  • 2 g Dansukker Vaniļas cukura
  • Glazūrai:
  • 1 olas baltums
  • 100 g Dansukker pūdercukura
  • 1 ēd.k. citronu sulas
  • &Scaron
  • ķipsniņa sāls
  • Pārtikas krāsvielas pēc izvēles


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pūdercukuru sakuļ kopā ar sviestu, cukura sīrupu, olu dzeltenumu un vaniļas cukuru. Miltus izsijā un iemaisa sviestā. Samīca viendabīgu mīklu. Ļauj tai atpūsties ledusskapī vismaz 30 minūtes. Mīklu izveltnē 3-5 mm biezumā un ar formu izspiež sev tīkamā veida cepumus. Cep 180°C temperatūrā 12 minūtes. Gatavus, atdzisušus cepumus pārklāj ar olbaltuma glazūru. Olas baltumu saputo ar sāli. Putošanu nepārtraucot, pamazām pievieno pūdercukuru. Kad masa palielinājusies apjomā un kļuvusi stingrāka, iecilā citrona sulu. Glazūru iekrāso ar konditorejas krāsu, liek pergamenta maisiņā un rotā gatavos smilšu mīklas cepumus.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"