Ražotājiem

Svētku kliņģeris

Sastāvdaļas:

  • Ierauga mīklai:

  • 1 g safrāna
  • 20 g degvīna
  • 1 kg kviešu miltu
  • 50 g sviesta
  • 0,6 l piena
  • 50 g svaigā rauga (vai 12 g sausā rauga)
  • 1 tējkar. sāls
  • 2 tējkar. Dansukker baltā cukura
  • 125 g sviesta istabas temperatūrā
  • 180 g Dansukker Demerara cukura
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 200 g rozīņu 200 sakapātu žāvētu izmērcētu aprikožu
  • 200 g kapātas marmelādes
  • 200 g sukāžu
  • 200 vārītā krēma (skat recepti zemāk)
  • 100 g Dansukker Kanēļa cukura
  • Vārītajam krēmam:
  • 100 g piena
  • 1 olas dzeltenums
  • 20 g cukura
  • 2 g Dansukker Vaniļas cukura
  • 15 g miltu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Cukuru ar olas dzeltenumu un milti un lāsi piena ar dakšiņu sakuļ. Atlikušo pienu uzvāra, iemaisa kulteni un, intensīvi maisot, uzvāra līdz burbulim. Atdzesē. Kliņģera gatavošana Uzrūgušo mīklu izrullē 1 x 0,2 m platā taisnstūrī. Izsmērē vaniļas krēmu pa 2/3 mīklas, vienu garo malu atstājot brīvu. Pārkaisa kanēļa cukuru, tad rozīnes, aprikozes, marmelādes un sukādes. Sarullē lielā rullī līdz brīvajai malai. Brīvo malu pārsmērē ar sakultu olu un pabeidz rullēt. Izveido kliņģeri un atstāj vēlreiz 2 stundas istabas temperatūrā. Kamēr rūgst, uztaisa drumstalas 100 g auksta sviesta 100 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura 150 g kviešu miltu Sviestu sakapā, pievieno miltus un cukuru un ar pirkstiem sastrādā drumstalās. Kliņģeri nosmērē ar olu un pārkaisa ar drusmtaliņām. Cep 175 °C temperatūrā 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar irbulīti (vēlams netrāpīt marmelādē!).


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"