Ražotājiem

Saldie Ambrozija salāti ar pašu gatavotiem maršmeloviem

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 100 g mizotu un attīrītu mandarīnu 60 g apelsīnu fileju 100 g kompota ananāsu 60 g kivi 50 g granātābola sēkliņu 60 g ābolu 150 g skābā krējuma (25 %) 50 g grauzdētu kokosriekstu skaidiņu 2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa 100 g maršmelovu Maršmelovi: 10 g želatīna 40 g ūdens 150 g Dansukker Dzidrā sīrupa 2 g Dansukker Vaniļas cukura 20 g citronu sulas 60 g pūdercukura apviļāšanai


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Maršmellovu gatavošana: Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, tad karstā ūdens peldē izšķīdina. Sīrupu, citronu sulu un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē līdz 80 °C, pievieno kausēto želatīnu. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi un kļuvusi gaisīga. Saputoto masu liek konditorejas maisiņā un caur gludo uzgali spiež garas strēmelītes. Sastingušu masu sagriež gabaliņos un apvārta pūdercukurā.



Salātu gatavošana: Mandarīnus nomizo, attīra no baltajām miziņām. Liek traukā un pievieno sagatavotās apelsīnu filejas. Ananāsiem nolej kompota sulu, sagriež gabaliņos, pievieno tīrītus, sagrieztus ābolus, kivi un attīrītas granātābolu sēkliņas. Sagatavotos augļus viegli apmaisa, pievienojot zeltaino cukura sīrupu. Atsevišķā traukā samaisa skābu krējumu ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām un sagatavotajiem maršmeloviem. Augļus iemaisa krējuma masā tieši pirms pasniegšanas.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"