Ražotājiem

Paprikas un sīpolu čatnijs

Sastāvdaļas:

  • 800 g sīpolu

  • 3 lielas sarkanās paprikas
  • 1 skābs ābols
  • 1/2 -1 asais sarkanais pipars
  • 30 ml olīveļļas
  • 100 ml Dansukker Niedru sīrupa
  • 250 ml baltvīna etiķa
  • 10 g sāls
  • 5 g paprikas pulvera
  • 200 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 50 ml zaļo pipargraudu



     


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Paprikunomazgā, atbrīvo no sēklām un sakapā smalkos gabaliņos. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež daiviņās. Čili nomazgā, attīra no sēkliņām un sagriež gabaliņos. Katliņā uzkarsē olīveļļu, liek iekšā dārzeņus un ābolus un pāris minūtes viegli apcep. Pievieno sīrupu, etiķi, sāli un paprikas pulveri. Uzliek vāku un uz nelielas ugums vāra 20 minūtes. Noņem vāku un vāra vēl 10 minūtes. Pievieno Ievārījuma cukuru, pipargraudus, un vāra vēl 3-4 minūtes. Liek siltās, sterilizētās burkās. Noslēdz. Uzglabā vēsā vietā.


Receptes autors:

Dansukker