Ražotājiem

Kabaču, apelsīnu un brūkleņu džems

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kabaču

  • 0,5 kg brūkleņu
  • 3 apelsīni
  • 1 citrons
  • 0,5 kg Dansukker Ievārījuma cukura
  • ingvers
  • krustnagliņas
  • kanēļa standziņa
  • 0,5 l ūdens


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Kabačus nomizo un sagriež gabaliņos. Ieber vārošā ūdenī un vāra apmēram 20 minūtes. Apelsīnus nomizo un sagriež gabaliņos. Pievieno kabačiem un pavāra 10 minūtes. Ja ūdens ir par daudz, lieko nosmeļ. Pēc tam pievieno sablendētas brūklenes, kanēļa standziņu, ingveru un krustnagliņas, pierīvē citrona miziņu un pielej puscitrona sulu. Vāra 20 minūtes. Pieber ievārījuma cukuru un visu vēl pavāra piecas minūtes. Noņem no plīts un sablendē, pirms tam izņem garšvielas un vēlreiz uzvāra.



 


Receptes autors:

Dansukker