Ražotājiem

Apelsīnu marmelāde

Sastāvdaļas:

  • 6 apelsīni

  • 2 citroni
  • 1 glāze ūdens
  • 5 glāzes Dansukker baltā cukura
  • 1 tējkarote citronskābes


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

MIKROVIĻŅU KRĀSNĪ

Apelsīnus un citronus sagriež šķēlītēs un liek traukā ar vāku, ko drīkst karsēt mikroviļņu krāsnī. Pielej tik daudz ūdens, lai kopā ar šķēlītēm kopā būtu trīs litri. Karsē mikroviļņu krāsnī pilnas jaudas režīmā piecas minūtes. Izņem no krāsns, pieber cukuru un karsē bez vāka pusjaudas režīmā apmēram 12 minūtes.

Citronskābi izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno marmelādei. Gatavu masu pilda izkarsētās burkās un uzreiz aizvāko.



 



UZ GĀZES VAI ELEKTRISKĀS PLĪTS

Sagrieztās apelsīnu un citronu šķēlītes ar pārlietu ūdeni apmaisot vāra, līdz augļu miziņas ir mīkstas. Tad pieber cukuru un lēni vāra, līdz ievārījums ir gatavs. Iemaisa ēdamkarotē ūdens izšķīdinātu citronskābi, vēlreiz uzvāra, pilda sterilās burciņās un aizvāko.


Receptes autors:

Dansukker