Ražotājiem

Ziemassvētku kafija

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 2 bumbieri

  • 150 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa
  • 90 ml smalki samaltas kafijas
  • 2 g malta kardamona
  • 2 g malta koriandra
  • 800 ml ūdens
  • 80 ml uzlējuma &rdquo
  • Gammel Dansk Bitters&rdquo
  • (var aizstāt ar Rīgas Melno balzamu)
  • 100 ml saldā krējuma
  • 30 ml Dansukker Tumšā cukura sīrupa


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm, nomizo un sagriež 1 x 1 cm lielos kubiciņos. Katliņā samaisa bumbierus ar sīrupu un vāra, līdz bumbieri ir mīksti. Sadala pa 4 glāzēm. Kafiju kopā ar garšvielām uzvāra kafijas automātā vai katliņā. Putukrējumu saputo stingrās putās. Katrā glāzē ielej 20 ml “Gammel Dansk” vai balzama un pielej kafiju. Virspusē liek putukrējumu un apslaka to ar sīrupu.


Receptes autors:

Dansukker