Ražotājiem

Ziemassvētku liķieris

Sastāvdaļas:

  • 100 g žāvētu aprikožu

  • 100 g žāvētu dateļu
  • 125 g žāvētu plūmju
  • 1/2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Puse kanēļa standziņas
  • 3 krustnagliņas
  • 3 aromātisko piparu graudi
  • 1 šķipsna kardamona sēklu
  • 700 ml degvīna
  • 200 ml Dansukker Karameļu cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Augļus ieliek augļus burkā un pārlej ar pusi alkohola. Burku aizvāko un ļauj pastāvēt istabas temperatūrā 2–3 diennaktis. Nolej šķidrumu. Ielej burkā atlikušo degvīnu, cukurus un garšvielas. Ļauj pastāvēt četras nedēļas. Nofiltrē garšvielas, ielej pudelē un glabā līdz Ziemassvētkiem.


Receptes autors:

Dansukker