Ražotājiem

Ābolu želeja ar kalvadosu

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 750 g nomizotu ābolu bez serdēm

  • 450 ml ūdens
  • 1 citrona miziņa un sula
  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 olas baltums
  • 2&ndash
  • 3 ēd. kar. kalvadosa Rotājumam šokolādes gabaliņi


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sagriež ābolus daivās un izvāra tos mīkstus katliņā ar 200 ml ūdens, zem vāka. Ļauj mazliet atdzist. Sasmalcina ar mikseri vai izberž caur sietu. Pievieno citrona sulu un miziņu. No atlikušā ūdens un cukura pagatavo biezu uzlējumu. Ļauj tam atdzist. Pievieno garšvielu uzlējumu biezenim, ielej to formā, un liek formu uz apmēram 3 stundām saldētavā. Masai jābūt pa pusei sastingušai. Sakuļ olas baltumu stingrās putās. Lēni maisot, pievieno olas baltumu pussastingušajai masai. Pārsedz formu, ieliek to vēlreiz saldētavā un atstāj uz 2 stundām. Sastingušajai masai pievieno kalvadosu. Pārsedz formu, ieliek atpakaļ saldētavā, kur to tur vismaz 5 stundas. Izņem formu no saldētavas un 10 minūtes pirms pasniegšanas ieliek ledusskapī. Sadala želeju pa porciju trauciņiem un rotā ar šokolādes gabaliņiem.


Receptes autors:

Dansukker