Ražotājiem

Apelsīnu mērce ar Panna Cotta

6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 600 ml saldā krējuma

  • 50 g kokosriekstu pulvera
  • 4 želatīna plāksnītes
  • 15 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 5 g smalki sakapāta sarkanā čili
  • 2 apelsīni, vislabāk - sarkanie
  • Apelsīnu mērcei
  • 500 ml apelsīnu sulas, vislabāk &ndash
  • sarkano apelsīnu
  • 30 g Dansukker pūdercukura
  • 5 g kartupeļu cietes
  • Dekorēšanai
  • Citrona miziņas

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Želatīna plāksnes izmērcē lielā ūdens daudzumā. Katliņā liek saldo krējumu, kokosriekstu pulveri, čili un pusminūti vāra. Pievieno želatīnu un vaniļas cukuru. Maisījumu sadala pa 6 trauciņiem. Atdzesē ledusskapī. Apelsīnus nomizo, daiviņas atbrīvo no plēvītēm un ieliek ledusskapī. Apelsīnu sulu kopā ar pūdercukuru uzvāra. Cieti samaisa ar malā atliktu apelsīnu sulas drusku un iemaisa mērcē, līdz tā kļūst bieza. Tad liek ledusskapī atdzist. Sakomplektē desertu: panakotu izgāž no trauciņiem uz deserta šķīvju vidučiem. Apelsīnu daiviņas apliek apkārt krēmam, un visu pārlej ar apelsīnu mērci. Grezno ar citrona miziņām.


Receptes autors:

Dansukker