Ražotājiem

Apelsīnu panna (clafuti)

Sastāvdaļas:

  • 125 g mandeļu miltu

  • 50 ml kviešu miltu
  • Naža gals sāls
  • 150 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 4 olas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1-2 apelsīni
  • Dekorēšanai
  • Dansukker pūdercukurs


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Mandeļu un kviešu miltus samaisa kopā ar sāli. Pievieno cukuru, okas, olu dzeltenumus, krējumu un ar slotiņu saputo krēmīgā masā. Mīklu lej ietaukotā kūkas formā. Nomizo apelsīnus, sagriež šķēlēs un izkārto uz kūkas. Cep krāsns vidējā 175 °C temperatūrā 20-25 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk garšo, kad mazliet padzisusi.


Receptes autors:

Dansukker