Ražotājiem

Apelsīnu un šokolādes kūka

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 150 g šokolādes (vislabāk ar apelsīnu garšu)

  • 250 ml Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
  • 150 g sviesta
  • 4 olas
  • 1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
  • Apelsīnu šerbetam
  • 150 ml ūdens
  • 75 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 500 ml apelsīnu sulas (svaigi spiestas vai no pakas)
  • 1 citrons
  • Pasijas augļu mērcei
  • 4 pasijas augļi
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 400 ml apelsīnu sulas
  • Rotājumam
  • 2 apelsīni

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni līdz 170°C. Izkausē šokolādi, pūdercukuru un sviestu siltā ūdenī. Pieliek olas dzeltenumus un sakuļ biezā masā. Noņem maisījumu no uguns un maisa, līdz tas ir atdzisis un viendabīgs. Sakuļ olas dzeltenumus un pūdercukuru biezās putās un pievieno šokolādes maisījumam. Ielej gatavo mīklu apaļā ieziestā formā (diametrs apmēram 23 cm). Cep 30-40 minūtes. Apelsīnu šerbets Uzvāra ūdeni un cukuru. Uzvāra arī apelsīnu sulu un nosmeļ putas, līdz atlikusi tikai puse no sulas. Samaisa cukura šķīdumu ar apelsīnu sulu un pievieno citrona sulu. Izkāš šķidrumu caur sietu. Ieliek maisījumu saldējuma mašīnā vai saldētājā un sakuļ. Pasijas augļu mērce Savāra apelsīnu sulu un cukuru biezenī. Izņem pasijas augļu sēklas un pieliek tās maisījumam. Atdzesē maisījumu. Sagriež 2 apelsīnus šķēlītēs. Ieliek šķēlītes pasijas augļu mērcē un pasniedz kopā ar apelsīnu un šokolādes kūku un šerbetu.


Receptes autors:

Dansukker