Ražotājiem

Safrāna bumbieri

4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 4 bumbieri

  • 500 ml baltvīna
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • ½
  • g safrāna
  • 2 ēd. kar. sviesta vai margarīna
  • 50 g Dansukker Farīna cukura
  • 50 g valriekstu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Nomizo bumbierus, taču nenolauž kātiņu. Katliņā ielej vīnu, ieber cukuru un safrānu, samaisa un uzvāra. Ieliek bumbierus un vāra, līdz tie ir mīksti. Vārīšanas laiks atkarīgs no tā, cik nogatavojušies ir bumbieri. Katliņā vai pannā ieliek sviestu un Farīna cukuru un karsē, līdz cukurs izšķīst. Rupji sakapā valriekstus un ieliek tos karamelizētajā cukurā. Samaisa. Uzliek bumbierus uz šķīvja un apkārt saliek valriekstus.


Receptes autors:

Dansukker