Ražotājiem

Siltā meža ogu Es Spuma ar biezpiena musu un grauzdētām mandelēm

8 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Zupai

  • 1 kg saldētu meža ogu maisījuma (avenes, zemes, kazenes, mellenes)
  • 1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 1 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
  • 100 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 200 ml rozā šampanieša
  • Biezpiena musam
  • 200 g biezpiena
  • 200 g saldā krējuma
  • 150 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • Pasniegšanai
  • 100 g grauzdētu mandeļu
  • 50 g drupinātu cepumu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Meža ogu zupas pagatavošana Katliņā ieber ogu maisījumu, cukurus un šampanieti. Zupu vāra 20 minūtes, tad sablenderē un izkāš caur sietu. Sifonā uzputo. Pasniedz no sifona, pārlejot krēmu. Ja nav sifona, meža ogu zupu pasniedz, vienkārši pārlejot krēmu. Biezpiena musa pagatavošana Uzputo saldo krējumu ar cukuru, iecilā biezpienu, kas pirms tam izberzts caur sietu. Sapilda masu konditorijas maisā un pilda šķīvjos. Dekorē ar grauzdētām mandelēm, pārkaisa ar drupinātiem cepumiem.


Receptes autors:

Andris Rūmītis, restorāns „Hercogs”