Ražotājiem

Vaniļas Mascarpone krēms ar glazētiem ķiršiem un tumšo šokolādi

2 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 3 olu dzeltenumi

  • 250 g maskarpones siera
  • 200 g saldēti ķiršu
  • 1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • 1 ēd. kar. Dansukker cukurbiešu cukura
  • 2 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
  • 50 ml liķiera "
  • Amaretto"
  • Dekorēšanai:
  • Svaigas ogas
  • &Scaron
  • okolāde
  • Dansukker pūdercukurs


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Vaniļas cukuru sajauc ar balto cukuru, pievieno tam olu dzeltenumus un karstā ūdens peldē ar putojamo slotiņu kuļ, līdz cukurs olu dzeltenumā ir izšķīdis. Mascarpones sieru iemaisa olu masā un ļauj atdzist. Ķiršus atlaidina katliņā uz nelielas uguns, pārlej ar zeltainā cukura sīrupu un "Amaretto", nedaudz novāra un ļauj atdzist. Pasniedzot dekorē ar ogām vai augļiem, tumšo šokolādi, pārkaisa ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Artūrs Freibergs, restorāns „Yolo“