Ražotājiem

Cietās Ziemassvētku karameles

Sastāvdaļas:

  • 50 g Dansukker pūdercukura

  • 300 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 150 ml ūdens
  • 100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 1-2 ml piparmētru eļļas vai citas aromatizētāja
  • Pārtikas krāsviela

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Izsijā pūdercukuru cepampannā. Cepampapīru vai kūku formiņas viegli ietauko. Cukuru, ūdeni un sīrupu liek katliņā ar biezu dibenu. Uz vidējas uguns uzvāra un karsē līdz 152°C, vai iepilina maisījuma pili ūdens glāzē un tā nosaka, vai sasniegta vajadzīgā konsistence. Noņem no uguns un iemaisa garšvielas un krāsvielas. Ar karoti liek maisījuma bumbiņas uz cepamā papīra vai kūku formiņās. Var uztaisīt cukurgailīšus – tad liek lielākas bumbiņas un iesprauž tajās kociņus. Karameles apviļā pūdercukurā, tad ievieto kārbās ar ciešu vāku.


Receptes autors:

Dansukker