Ražotājiem

Ābolu ievārījums ar citronu un ingveru

Sastāvdaļas:

  • 1,5 litra katliņš ar sarīvētiem āboliem

  • 1/2 no liela citrona vai 1 mazs citrons
  • 1 cm gara ingvera sakne (mazliet resnāka kā īkšķis, rīvētā veidā aptuveni viena līdzena tējkarote)
  • 300 g Dansukker baltā cukura


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu. Citrona miziņu un sulu pievieno āboliem un izmaisa. Arī ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves, pievieno āboliem. Uzliek katliņam vāku un liek uz mazas uguns vārīties. Pēc piecām minūtēm paskatās, vai āboli ir sasulojušies un tiem ir pietiekami daudz šķidruma – citādi piedegs. Ja āboli slikti sulojas, pielej dažas ēdamkarotes ūdens – pavisam nedaudz. Turpina vārīt, ik pa laiciņam apmaisot un uzmanot, lai katliņā būtu arī mazliet šķidruma. Ja šķiet, ka tā trūkst – nedaudz atkal pielej ūdeni. Šādi vāra, līdz āboli izšķīduši, tad pieber cukuru un vāra vēl 10 minūtes.



PADOMS

Visērtāk nomazgātas burkas ir sterilizēt cepeškrāsnī. Pēc tam tās novieto uz mitra dvielīša un pilda ievārījumu, līdz pašām maliņām, lai neatliktu vietas gaisam.


Receptes autors:

Dansukker