Ražotājiem

Ābolu rozes

Sastāvdaļas:

  • 8 kārtainās rauga mīklas plāksnes

  • 4-5 skābeni āboli
  • 3 tējkarotes Dansukker kanēļa cukura
  • 2 tējkarotes Dansukker baltā cukura
  • 30 g Dansukker pūdercukura
  • 125 g sviesta
  • 1 ola


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Ābolus pārgriež uz pusēm, izgriež serdes un sagriež plānās sloksnītēs. Liek verdošā ūdenī un ātri apvāra, raugoties, lai sloksnītes kļūtu elastīgas, bet neizšķīstu. Kārtainās rauga mīklas plāksnes izkārto uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē plānākas. Gar katra taisnstūra garāko malu kārto ābolu šķēlītes tā, lai tās ar stūrīšiem pārklātos. Brīvo mīklas laukumu pārsmērē ar izkausētu sviestu, pārkaisa ar kanēļa cukuru, pārloka pāri ābolu apakšdaļai un sarullē rullītī. Mafinu formas plātni ietauko un pārkaisa ar balto cukuru. Katru "rozīti" iekārto mafina formiņā. Pārsmērē ar eļļu. Cep 180 grādu temperatūrā 40-45 minūtes. Gatavas pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.



 



Pamācības video skaties te!


Receptes autors:

Elmārs Tannis, LULU pica