Ražotājiem

Aliču un banānu ievārījums

Sastāvdaļas:

  • 1700 g 

  • aliču plūmīšu nomazgātu (vai 1 kg aliču biezeņa)
  • 200 ml ūdens
  • 4 vidēja izmēra banāni (aptuveni 400 grami), nomizoti un sablenderēti vai saspaidīti ar dakšiņu
  • 350 g "
  • Dansukker"
  •  
  • ievārījuma cukura &ldquo
  • Slaidais&rdquo
  •  

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

 



Plūmītes ieber palielā katlā, pievieno ūdeni un uzvāra. Samazina uguni un turpina uz vidēji zemas uguns vārīt, ik pa laikam apmaisot ar koka karoti. Vāra, līdz plūmītes ir izšķīdušas. Atdzesē un liek caurdurī (smalkāks siets nederēs). Izberž caurdurim cauri pēc iespējas vairāk plūmīšu mīkstuma. (Kauliņus ar atlikušo mīkstumu var apliet ar ūdeni un vēlreiz izspiest cauri, rezultātu izmantojot limonādes vai debesmannas gatavošanai.) Plūmīšu masu liek atpakaļ katlā, pievieno banānu masu un cukuru. Samaisa. Sagaida pirmo burbuli un turpina vārīt vēl 5-7 minūtes. Ievārījums liksies pašķidrs, bet cukura sastāvā esošais pektīns pēc atdzišanas to sarecinās. Karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās, tās aizvāko. Pilnībā atdzesē. Uzglabā vēsā vietā (ledusskapī vai pagrabā).


Receptes autors:

Linda Tellgrena