Ražotājiem

Aprikožu ievārījums ar lavandu

Sastāvdaļas:

  • 100 ml verdoša ūdens

  •  
  • 2 ēdamkarotes kaltētu lavandas ziediņu (nopērkami garšvielu veikalos)
  •  
  • 1 kg aprikožu masas (bez kauliņiem)
  •  
  • Pēc izvēles &ndash
  • 1 ēdamkarote svaiga medus
  •  
  • 250 grami ievārījuma cukura &ldquo
  • Slaidais&rdquo
  •  
  • 4 ēdamkarotes citrona sulas 
  •  

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Lavandu ziedus mazā bļodiņā aplej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un atstāj ievilkties uz 20 minūtēm (pa šo laiku var sterilizēt burkas pēc izvēlētās metodes). Nokāš biezumus.



Aprikozes sagriež mazos gabaliņos. Griež lielākos gabalos, ja aprikozes ir mīkstas un gatavas.



Aprikozes liek katliņā, pielej lavandu novilkumu un ja izmanto – tad arī medu. Visu uzvāra, pa laikam apmaisot. Pieber ievārījuma cukuru, kārtīgi samaisa un turpina vārīt 5-7 minūtes, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ievārījums liksies pašķidrs, bet cukura sastāvā esošais pektīns pēc atdzišanas to sarecinās. Karstu ievārījumu lej sterilizētās burkās, tās aizvāko. Pilnībā atdzesē. Uzglabā vēsā vietā (ledusskapī vai pagrabā).


Receptes autors:

Linda Tellgrena