Ražotājiem

Bezē sirsniņas

Sastāvdaļas:

  • Bezē

  • 3 olu baltumi (100 ml)
  • 200 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • ½
  • ml etiķa esences
  • Pildījumam
  • 200 g svaigu vai saldētu ogu
  • 100 g putukrējuma
  • 100 g vājpiena biezpiena
  • 1 ēd. kar. Dansukker želejas cukura &bdquo
  • Multi&rdquo
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • Garnējumam
  • 1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
  • Augļi vai ogas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 100°C. Uz cepamā papīra otras puses uzzīmē aptuveni 10 cm lielas sirsniņas, trīs katram cepumam. Iezīmētās vietas ieziež ar taukvielām un apkais ar miltiem. Saputo olu baltumus, etiķa esenci un pusi no cukura baltā un mīkstā masā. Uzmanīgi iemaisa to atlikušajā cukurā. Ieklāj un izlīdzina maisījumu ieziestajos un ar miltiem apkaisītajos laukumos. (Atlikušo maisījumu var izmantot vienkāršu bezē cepumu pagatavošanai.) Cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Ļauj atdzist. Saputo putukrējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru cietā masā. Iemaisa ogas un vājpiena biezpienu putukrējumā. Liek pildījumu starp bezē tieši pirms pasniegšanas (ja vēlas sagatavot cepumus jau iepriekš, var apsmidzināt bezē ar kausētu šokolādi tā, lai tā nesajaucas ar pildījumu; izvēloties balto šokolādi, tas nebūs pamanāms). Garnē cepumus ar augļiem vai ogām un apkaisa tās ar pūdercukuru.


Receptes autors:

Dansukker