Ražotājiem

Biezpiena torte

Sastāvdaļas:

  • Biskvītam:

  • 5 olas
  • 200 g Dansukker baltā cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 ēdamkarotes silta ūdens
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • ½
  • vaniļas pāksts


  • Krēmam:
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g Dansukker baltā cukura
  • 350 g biezpiena
  • 4 tējkarotes želatīna
  • 500 ml saldā krējuma
  • skābens ievārījums starpkārtai

     

Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Biskvīts: Atdala olu dzeltenumus, un saputo tos ar 100 g cukura. Pievieno siltu ūdeni, iesijā miltus ar cepmapulveri un vaniļas cukuru. Baltumus sakuļ ar 100 g cukura un iecilā masā. Mīklu lej apaļā kūkas formā 26 cm diametrā. Cep 180 °C 20–25 minūtes, līdz biskvīts kļūst zeltains. Atdzesē un ar garu nazi sagriež 2 kārtās.





Krēms: Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno biezpienu. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī (100 ml), izkausē un iemaisa biezpiena masā. Saputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā.



 



Torte: Pirmo biskvīta kārtu pārklāj ar paskābu ievārījumu un uzziež daļu no krēma. Tad liek nākamo loksni un visu atkārto.  Torti dekorē ar ogām vai želejas kārtiņu


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"