Ražotājiem

Brūkleņu ievārījums ar āboliem

Sastāvdaļas:

  • 700 g svaigu vai saldētu brūkleņu

  • 400 g nomizotu un no serdes atbrīvotu skābenu 
  • ābolu
  • 250 g Dansukker ievārījuma cukura "
  • Slaidais"
  • 4 ēd.k. citrona sulas



     


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Katliņā ber brūklenes, tām pievieno citrona sulu un gabaliņos sagrieztus ābolus, visas sastāvdaļas apmaisa, pārsedz ar vāku un katliņu liek karsēties uz nelielas uguns. Kad no ogām sākusi izdalīties sula, katliņa saturu kārtīgi apmaisa un turpina karsēt vēl 10 minūtes, tad pievieno visu paciņu ievārījuma cukuru "Slaidais" un vāra vēl 5 minūtes. Gatavo ievārījumu pilda tīrās un izkarsētās burciņās, atdzesē, tad burciņas aizvāko un liek ledusskapī. 

 



 


Receptes autors:

Zane Ozoliņa, naskoties.com