Ražotājiem

Burkānu kēksiņi

Sastāvdaļas:

  • 200 g burkānu

  • 100 g valriekstu
  • 100 g dzērveņu
  • 0,5 glāzes Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
  • 0,5 tējkar. Dansukker tumšā Muskovado cukura
  • 200 g jogurta
  • 80 g olīveļļas
  • 200 g miltu
  • 0,5 tējkar. cepamā pulvera
  • 1 tējkar. malta kanēļa
  • 0,5 tējakr. sodas
  • 0,5 tējkar. sāls
  • 0,5 tējkar. malta ingvera
  • 0,25 g tējkar. malta muskartrieksta


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Visas sausās sastāvdaļas bļodā samaisa. Burkānus nomazgā, nomizo, sarīvē un pievieno maisījumam. Šķidrās sastāvdaļas sakuļ un iemaisa mīklā. Mīklu lej kēksu formītēs. Cep krāsns vidējā daļā 180 grādu temperatūrā, 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbulīti - ja mīkla irbulītim nepielīp, tad kēksiņš gatavs.



 



Video recepti skaties te: https://youtu.be/KLtXEuwYlwI



 


Receptes autors:

Elmārs Tannis, LULU pica