Ražotājiem

Burkānu želeja ar apelsīniem un garšvielām

Sastāvdaļas:

  • 1 kg burkānu

  • 2 apelsīni
  • 0,5 kg paciņa Dansukker ievārījuma cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera
  • 200 ml ūdens


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, pielej ūdeni un vāra zem vāka uz mazas uguns apmēram 20 minūšu, līdz burkāni kļūst mīksti. Tad sablendē un turpina vārīt zem vāka uz mazas uguns.

Tikmēr apelsīniem norīvē miziņu un izņem mīkstumu, izņem kauliņus un, cik iespējams, arī baltās plēvītes. Uz smalkās rīves sarīvē ingveru. Apelsīnus un ingveru liek klāt burkāniem, vāra 10 minūtes, tad vēlreiz sablendē. Turpina vārīt vēl apmēram 15 minūtes. Pievieno garšvielas un cukuru, vāram beidzamās 15 minūtes. (Ja burkāni ir sulīgi, tie izvārās ātrāk.) Tad liek burkās.



 



PADOMS

Apelsīnu vietā var likt arī citronus un izmantot arī citas garšvielas, kādas vēlas.


Receptes autors:

Dansukker