Ražotājiem

Cepti āboli ar vaniļas mērci

Sastāvdaļas:

  • 4 lieli, cieti āboli

  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 2 ēdamkarotes Dansukker Kanēļcukura
  • 4 tējkarotes Dansukker baltā cukura


  • 500 ml saldā krējuma
  • 4 olu dzeltenumi
  • 75 g Dansukker baltā cukura
  • 1 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura



     


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Āboliem nogriež “vāciņu” un ar mazu karoti izgrebj serdi. Krējumu samaisa ar cukuru un lej ābolu viducī. Cep 150 °C temperatūrā 35 minūtes. Saldo krējumu uzvāra. Olu dzeltenumus saputo ar balto un vaniļas cukuru. Karsto krējumu tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, lej olu dzeltenumos. Ūdens peldē karsē, līdz mērce sabiezējusi skāba krējuma konsistencē.

 


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"