Ražotājiem

Citronu marmelāde

Sastāvdaļas:

  •  

  • 4 citroni
  • 1/2 citrona miziņa, rīvēta
  • 1 ēdamkarote tumša ruma
  • 1 laims
  • 250 ml Dansukker Ievārījuma cukura
  • 50 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
  • Svaigas piparmētras lapiņas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Citronus un laimu nomazgā, nomizo un sadala daiviņās. Pusi no viena citrona miziņas un laima miziņas zaļo virskārtu norīvē. Mīkstumus izfilē (katru daiviņu atdala no tās apvalciņa). Citrusaugļus liek katlā, pievieno rumu, abus cukura veidus, rīvēto miziņu un vāra 12 minūtes. Nosmeļ putas. Pievieno svaigas, sasmalcinātas piparmētras lapiņas. Lej tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā, tumšā vietā.


Receptes autors:

Dansukker