Ražotājiem

Cukura cepumiņi

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta

  • 200 g graudaina biezpiena
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma (25%)
  • 2 olas
  • 550 g miltu
  • Naža gals sāls
  • ½
  • tējkar. sodas
  • 300 g Dansukker Jelgavas cukura

     


  •  


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Biezpienu, sviestu un olas samaisa. Skābā krējumā iemaisa sodu un pievieno mīklai. Miltos iemaisa sāli un arī pievieno mīklai. Visu samīca viendabīgā masā un novieto vēsumā uz 30 minūtēm. Mīklu ar veltnīti izrullē 0,5 cm biezumā. Ar glāzīti izspiež apaļas formiņas, katru no vienas puses apmērcē cukurā, pārloka uz pusēm tā, lai cukurs paliek iekšā, un aizspiež ciet maliņas, izveidojot mēnestiņa formu. Cep 180 °C 15 minūtes.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"