Ražotājiem

Farīna kvass

Sastāvdaļas:

  • 1,4 litri ūdens

  • 0,5 kg Dansukker Farīna cukura
  • 2 citronu sula
  • 0,25 tējkar. svaiga rauga
  • Rozīnes
  • Citronu miziņas


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Uzvāra daļu ūdens un pārlej farīna cukuram. Kad cukurs izšķīdis, pielej atlikušo ūdeni un citronu sulu. Remdenam pieliek raugu un vēlreiz izmaisa. Atstāj uz diennakti vēsumā.



Nākamajā dienā salej pudelēs, pievieno dažas rozīnes un citrona miziņas. Aizver, bet nenoslēdz cieši - rūgšanas procesa rezultātā spiediens pudelēs pieaugs. Vēsumā kvasa nogatavošanās laiks ir viena nedēļa, bet istabas temperatūrā - divas-trīs dienas.



Gatavo produktu uzglabāt vēsā vietā un izlietot nedēļas laikā.


Receptes autors:

Dansukker