Ražotājiem

Kanēļmaizītes

Sastāvdaļas:

  • 75 g sviesta vai margarīna

  • 250 ml piena
  • 25 g rauga
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 75 g Dansukker baltā smalkā cukura vai 55 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
  • 1 tējk. malta kardamona
  • apm. 700 g kviešu miltu
  • Pildījumam
  • 50 g sviesta vai margarīna
  • 50 g Dansukker baltā smalkā cukura
  • 1 ēd. kar. kanēļa
  • Apsmērēšanai olas


  • Kanēļa pildījuma vietā iespējamas citas alternatīvas:

  • 50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, ½
  • tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
  • vai 50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, 2 tējk. kardamona vai 25 g sviesta vai margarīna, 75 g maltu mandeļu
  • vai 100 g apelsīnu marmelādes vai 100 g rozīņu


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Izkausē katliņā taukvielas. Pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C.



Traukā izšķīdina raugu un pievieno nedaudz mīklas šķidruma. Maisa, līdz raugs izšķīdis. Pievieno atlikušo šķidrumu. Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Pievieno atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Pārklāj trauku un ļauj mīklai uzrūgt divkāršā apjomā – apmēram 20-30 minūtes.



Sajauc pildījuma sastāvdaļas.



Liek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas, kārtīgi izmīca un zrullē taisnstūra formā. Uzklāj pildījumu. Sagriež 3 daļās. Katru daļu sarullē tā, lai varētu sagriezt gabaliņos. Ievieto papīra formiņās. Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 20 minūtes.



Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 250°C. Maizītes apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes. Ļauj atdzist zem dvielīša.


Receptes autors:

Dansukker