Ražotājiem

Karašiņa

Sastāvdaļas:

  • 150 ml kefīra

  • 150 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 300 g kviešu miltu
  • 300 g pilngraudu kviešu miltu
  • 100 g rudzu miltu
  • 5 g sausā rauga
  • 4 g ķimeņu (pēc vēlēšanās)
  • 50 g Dansukker baltā cukura
  • 10 g sāls


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Pienu kopā ar sviestu, cukuru, sāli un ķimenēm uzsilda. Miltus samaisa ar sauso raugu un iejauc šķidrumā, beigās pievieno kefīru. Ļauj mīklai uzrūgt, tad izveido kukulīti un ļauj tam vēlreiz uzrūgt. Uzrūgušu karašiņu cep cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā 35–40 minūtes.


Receptes autors:

Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"