Ražotājiem

Ķiršu ievārījums ar vaniļu

Sastāvdaļas:

  • 850 grami ķiršu bez kauliņiem

  •  
  • 1 ēdamkarote vaniļas pastas vai vaniļas ekstrakta vai sēkliņas no 1/4 vaniļas pāksts
  •  
  • 250 grami ievārījuma cukura &ldquo
  • Slaidais&rdquo
  •  
  • Pēc izvēles &ndash
  • 150 ml portvīna vai salda deserta vīna


Izmantotie cukuri:

Pagatavošana:

Vidēja izmēra katliņā liek ķiršus. Ja kauliņu izņemšanas procesā ir iznākusi sula, pielej arī to. Visu uz nelielas uguns uzvāra līdz pirmajam burbulim, ik pa laikam apmaisot. Maisīšanai izmantoju koka karoti. Pievieno vaniļu, samaisa. Pieber cukuru un pielej vīnu (ja izmanto). Turpina vārīt 5 minūtes, pa laikam apmaisot.

Ievārījumu lej sterilizētās burciņās, uzskrūvē vāku un atdzesē istabas temperatūrā. Bauda svaigu vai liek glabāties vēsā vietā (pagrabā vai ledusskapī). Glabāšanas laiks – 6 mēneši.


Receptes autors:

Linda Tellgrena